Εδώ και λίγες μέρες οι περαστικοί στην οδό Φαλήρου κοντοστέκονται για λίγο έξω από τον αριθμό 4. Είναι η μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας που τους τραβάει την προσοχή. Αν και, αυτή εδώ, δεν είναι συνηθισμένη πίτσα… Η Romatella, που μόλις άνοιξε στο Κουκάκι (μόνο 200 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης), έφερε στην Αθήνα την αυθεντική Pizza al Taglio. Δηλαδή; Δηλαδή πίτσα που ψήνεται σε μεγάλο ορθογώνιο δίσκο και ύστερα πωλείται σε μεγάλα κομμάτια των 20Χ10 εκ., για να καταναλωθεί επιτόπου, ακριβώς όπως συμβαίνει και στη Ρώμη!

Θα βρείτε πάνω από 40 διαφορετικές συνταγές και είναι όλες η μία καλύτερη από την άλλη. Υπάρχουν επιλογές για χορτοφάγους, εκδοχές με κρέας ή ψάρι, ακόμα και γλυκές πίτσες με μήλο, αχλάδι ή ακόμα και σοκολάτα. Οι περισσότερες συνταγές προέρχονται από την Ιταλία, αρκετές όμως έχουν προσαρμοστεί στις ελληνικές γεύσεις. Πέρα από τις συνταγές που μπορεί κανείς να βρει καθημερινά στο κατάστημα, υπάρχει και μία ακόμα έκπληξη: ο ιταλός σεφ αποφασίζει κάθε πρωί ποια νέα πίτσα θα ψήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των φρέσκων προϊόντων που θα βρει στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here