Αν είσαι fan της βαυαρέζικης μπύρας, προφανώς και θα γνωρίζεις το εμβληματικό München – My way by Erich στο Μαρούσι, αν όχι, επίτρεψέ μας να σου κάνουμε τη «γνωριμία».

 

MUNCHEN-MY WAY BY ERICH: ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΒΑΥΑΡΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Γερμανός chef γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του στην Ελούντα της Κρήτης όπου εργαζόταν το 1993, και της είπε «Ιch liebe dich και θα μείνω στην Ελλάδα». Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια σκληρής και γεμάτης εμπειρία δουλειάς στην Ευρώπη και αλλού, γεννήθηκε ένα λιλιπούτειο εστιατόριο στα Μελίσσια το 2009.

Η φήμη του διαδόθηκε σαν ντόμινο, και θέλοντας να ανταποκριθεί στον ολοένα αυξανόμενο κόσμο και τις άριστες κριτικές που το «αγκάλιασαν», το «Μünchen» μεταφέρθηκε το 2015 στον πεζόδρομο της Διονύσου στο Μαρούσι,σ’ένα μεγαλύτερο χώρο – μια υπέροχη παλιά μονοκατοικία, η οποία μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή βαυαρέζικη pub.

München – My way by Erich: Μύηση στην αυθεντική βαυαρέζικη κουζίνα

Εδώ, λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο «Octoberfest», όπου κάπου ανάμεσα στην πληθώρα από βαρελίσιες (9 τον αριθμό), τα 38 εισαγόμενα μπουκάλια (κάποια από τα οποία θα βρεις μόνο εδώ) και τις χορταστικές μερίδες παραδοσιακών γερμανικών και αυστριακών συνταγών, ο επισκέπτης βρίσκει την απόλυτη γευστική νιρβάνα.

Το εστιατόριο μοιράζει τη δράση του ανάμεσα στο ισόγειο – με τα αναρίθμητα σουβενίρ, τις γκραβούρες και τις γιγαντοαφίσες από τις ζυθοποιΐες, τον πανέμορφο, καταπράσινο κήπο (καιρού επιτρέποντος) και τον πρώτο όροφο που έχει δημιουργηθεί για τους ποδοσφαιρόφιλους που μπορούν να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι αγώνες της Bundesliga ή όσους θέλουν τη δική τους privé βραδιά ζυθοκατάνυξης, με μια König Ludwig Weiss, μια Rothaus, μια Hofbräu Münchner ή συνδυασμούς αυτών και άλλων.

München – My way by Erich: Μύηση στην αυθεντική βαυαρέζικη κουζίνα

Το «Μünchen» είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που σου προσφέρει μια αυθεντική μύηση στην κουζίνα της Βαυαρίας. Ο ιδιοκτήτης του, ο Erich, μετουσιώνει προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπως το πεντανόστιμο αλλαντικό Leberkäse ή τα bratwurst λουκάνικα σε πιάτα που απογειώνουν τις αισθήσεις. Το μαγαζί φημίζεται για το κορυφαίο του χοιρινό κότσι, το οποίο μαρινάρεται από την προηγούμενη και σιγομαγειρεύεται για 4 ώρες, τις γενναίες μερίδες σε χειροποίητα σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών, το ανεπανάληπτο – και spicy – gulash ελαφιού.

Στα «της μέσης» θριαμβεύουν το καπνιστό λουκάνικο με ρίγανη και ξινό λάχανο, το τηγανητό camembert με βατόμουρο, μαϊντανό και βούτυρο ή τα παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, με ξινό λάχανο και καπνιστό λουκάνικο. Γαστρονομία που ξεχωρίζει μέσα από την άψογη υλοποίηση του πάντα φιλόξενου και ευπροσήγορου ιδιοκτήτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here