Το Καπλάνι άνοιξε μόλις πριν από 10 μήνες και ήδη αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα στέκια της πόλης, ανεξαρτήτως αν βρίσκεσαι κοντά στην περιοχή ή όχι. Κάτι τέτοιο μας φαίνεται απόλυτα λογικό, καθώς την κουζίνα του αξίζει να κάνεις μέχρι και ταξίδι για να τη γευτείς και το περιβάλλον του σε ηρεμεί πλήρως. Με το χρυσό στάνταρ της άριστης ποιότητας, οι συντελεστές φρόντισαν ώστε το Καπλάνι να προμηθεύεται τις καλύτερες και πιο φρέσκες πρώτες ύλες της αγοράς και να δημιουργεί πιάτα εξαιρετικής νοστιμιάς, που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο μαγαζί της Αθήνας.

Σε έναν υπέροχα σχεδιασμένο χώρο με μίνιμαλ αισθητική και νοσταλγική διάθεση μπορείς να απολαύσεις «παντρέματα» της κρητικής και μεσογειακής κουζίνας για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοπροτείνουμε. Ξεκίνησε με μία ανοιχτή πίτα μπισκότου (ναι, καλά διαβάζεις) με γραβιέρα, ξύγαλο και λαχανικά. Συνέχισε με μία σαλάτα με σταμναγκάθι, μαρούλι, απάκι, τσαπέλα, γραβιέρα Κρήτης και παξιμάδι χαρουπιού με σάλτσα από λευκό βαλσάμικο και μέλι. Θα ξεχάσεις πώς σε λένε! Απογείωσέ το με κρητικό απάκι και μοσχαρίσια μάγουλα, πουρέ πατάτας και ψητή μελιτζάνα. Αν είσαι πιο των θαλασσινών, σίγουρα θα «ψαρώσεις» με το λευράκι με χόρτα εποχής και ρεβυθόρυζο. Τα όνειρα γλυκά θα προκύψουν με μία λαχταριστή σφακιανόπιτα που στάζει μέλι και συνοδεύεται από παγωτό κανέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here