Το Πλυντήριο ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των μπαρ που έχουν να επιδείξουν κάτι πρωτότυπο όχι μόνο από άποψη διακόσμησης, αλλά κι από άποψη μουσικών επιλογών.

 

ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ CLUB ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Το Πλυντήριο ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των μπαρ που έχουν να επιδείξουν κάτι πρωτότυπο όχι μόνο από θέμα διακόσμησης, αλλά και από θέμα μουσικών επιλογών.

Γνωστό για τα ’80s και ’90s πάρτυ του, αλλά και για τα φθηνά και καθαρά ποτά του, λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο σε έναν πεζόδρομο του Μεταξουργείου.

Το Πλυντήριο είναι ίσως το πιο περίεργο club της Αθήνας

Πως προέκυψε όμως το όνομά του; «Εγώ τις μπερδεύω λίγο τις λέξεις και μπορεί να μην αντιλαμβάνονται όλοι τι εννοώ. Το όνομα του μαγαζιού προέκυψε από τις εξόδους μου σε διάφορα μαγαζιά. Έβγαινα με την παρέα μου, πίναμε και έλεγα την επόμενη μέρα αν είχαμε μεθύσει ότι «χθες γίναμε πλυντήριο». Κι επειδή το λέγαμε συχνά προέκυψε και το όνομα του μπαρ», λέει ο ιδιοκτήτης του και συνεχίζει.

«Σαν «πλυντηριάρχης» πρώην, είχα ταλαιπωρηθεί με μεθύσια από μαγαζιά που τα ποτά τους ήταν μυστήρια. Και επειδή δε θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο που θέλει να βγει και να περάσει καλά, σερβίρω καθαρά ποτά σε λογικές τιμές».

Το Πλυντήριο είναι ίσως το πιο περίεργο club της Αθήνας

Και μπορεί το σήμα κατετεθέν του μαγαζιού να είναι ένα πλυντήριο, η φόρμα εργασίας του Χρήστου Μιχαηλίδη και μία Barbie είναι δύο εξίσου χαρακτηριστικά στοιχεία του Πλυντηρίου.

«Με αυτή τη φόρμα φτιάχτηκε πέρυσι όλο το μαγαζί. Έχει συναισθηματική αξία για εμένα, Μου προτείνουν κατά καιρούν να βάλω κάτι άλλο εκεί, αλλά είμαι κάθετος», λέει ο Χρήστος Μιχαηλίδης. Όσο για την Barbie που αναγκάστηκε να εντοιχίσει επειδή του την πείραζαν, την βρήκε μία μέρα πριν ανοίξει το μαγαζί. «Γυρνώντας στο Πλυντήριο ένα βράδυ μετά το πάρτι ενός φίλου την βρήκα να κάθεται σε ένα πεζούλι και την πήρα. Στην αρχή την είχα στο μπαρ και έλεγα ότι είναι το κορίτσι μου, αλλά όλοι την πείραζαν και έτσι αποφάσισα να την «εντοιχίσω».

Σχετικά με τη μουσική, για όσους έχουν ζήσει τη δεκαετία των ’90s είναι παράδεισος. Οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας Μιχάλη Ρακιντζή, Σάκη Ρουβά, Έλλη Κοκκίνου, Spice Girls, Shakira και χορεύοντας έξαλλα υπό τους ήχους της Macarena και των Las Ketchum. Ε, λοιπόν, αυτά ακριβώς θα ακούσεις στο Πλυντήριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here