Αυτή την χρονιά η ανακοίνωση των 50 best bar awards έγινε online, πολλά από τα bars σε όλο τον κόσμο είναι κλειστά ή λειτουργούν με περιορισμένο ωράριο και αρκετά ακόμα παλεύουν για την επιβίωση τους. Σε αυτή την λίστα δύο Αθηναϊκά bar ήρθαν να μας κάνουν για ακόμα μια φορά υπερήφανους. Το The Clumsies σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση και το Baba au Rum στην 31η.

 

THE CLUMSIES: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BAR ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Είναι η πρώτη φορά που ένα bar από την Ελλάδα σκαρφαλώνει τόσο ψηλά στην λίστα με τα 50 καλύτερα bar στον κόσμο. To Clumsies μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα το 2015, όταν λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του εμφανίστηκε στην 22η θέση. To 2016 ανέβηκε στην 9η θέση, το 2017 στην 6η, πρόπερσι στην 7η και πέρυσι ξανά στην 6η.

Το δημιούργημα του Λέλου Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα, Γιώργου Καίσαρη, Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, όχι μόνο μας κάνει περήφανους κάθε χρόνο αλλά έχει βάλει για τα καλά την Αθήνα στον παγκόσμιο bar χάρτη.

The Clumsies: Το τρίτο καλύτερο bar του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα

Όπως είπαν οι ιδιοκτήτες: “Σίγουρα αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική στις μέρες που ζούμε, γιατί ο κλάδος μας περνάει δύσκολα. Μέχρι ένα βαθμό στοχοποιήθηκε αρκετά, κάποιες φορές άδικα, σε κάποιες άλλες δίκαια, αλλά θεωρώ κυρίως άδικα. Να πηγαίνεις σε αυτό τον θεσμό που είναι τόσο αναγνωρίσιμος και να παίρνεις την τρίτη θέση δίνει κουράγιο και σε εμάς και σε όλη την εστίαση της Ελλάδας και δείχνουμε ότι δεν είμαστε μόνο ένα bar αλλά όλη η κοινότητα είναι ένας πολιτιστικός κλάδος.

Σίγουρα το να βλέπω το μαγαζί κλειστό και να μην μπορω να το γιορτάσω με όλους τους φίλους μας και όσους μας στηρίζουν με πονάει πάρα πολύ. Καταλαβαίνουμε ότι γίνεται με ένα σκοπό να το νικήσουμε για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται. Σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί ο κλάδος θα καταρρεύσει και δεν είμαστε υπερήρωες και ούτε μπορούμε με κλειστά μαγαζιά να πληρώνουμε υποχρεώσεις που προκύπτουν ακόμα και με αναστολή.

Με θλίβει η κατάσταση αλλά η αγάπη που εισπράττουμε μας δίνει δύναμη για να κάνουμε ακόμα πιο δημιουργικά πράγματα στο μέλλον. Είναι δύσκολο για όλους, κάνουμε υπομονή. Είναι η φύση μας να ανταπεξερχόμαστε στις δύσκολες στιγμές και να προσφέρουμε στον κόσμο χαμόγελο.

Συγχαρητήρια και στο Baba au Rum και εύχομαι στο μέλλον να δούμε και άλλα bar από την Ελλάδα μιας και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που κάνουν σοβαρές και δημιουργικές δουλειές.”

Το bar το οποίο ευθύνεται για όλο αυτό το ξέσπασμα της Αθηναϊκής bar σκηνής δεν είναι άλλο από το Baba Au Rum το οποίο βρέθηκε στην φετινή λίστα στην 31η θέση. Η συνεχή του παρουσία δείχνει την συνέπεια και την αφοσίωση που διέπει το Baba όλα αυτά τα χρόνια. Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του Baba “Περιμένω να δω άλλους επιχειρηματιες να μην επενδύουν σε ένα ακόμη κατάστημα εστίασης αλλά να βάλουν στόχο να φτιάξουν νέα εναλλακτικά καταστηματα που να εστιάζουν στην δημιουργικότητα κ στην καινοτομία”.

Η υπόλοιπη λίστα

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Connaught Bar του Agostino Perrone. Όπως είπε ο ίδιος “είναι μια επιτυχία που κυνηγούσαμε πολύ καιρό αλλά σε μια δύσκολη χρονιά για όλους. Η αναγνώριση είναι μια ένεση ενέργειας και δημιουργικότητας”. Η Αγγλία μπήκε σε καραντίνα 4 εβδομάδων στις 5 Νοεμβρίου, ενώ το Connaught είχε μόλις ανοίξει ξανά στα μέσα Σεπτέμβρη. Το Connaught είναι το hotel bar του ομώνυμου πεντάστερου ξενοδοχείου το οποίο έχει ανοίξει στο Mayfair από το 1815. Ο Ago βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ως head bartender του, και βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα τα 11 από αυτά. Με τον Agostino Perrone είχαμε συνομιλήσει περίπου έναν χρόνο πριν στην Γλασκώβη στα πλαίσια του διαγωνισμού World Class.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here