Ο Gigifioggos είναι το νέο wine bar του Περιστερίου, που ακολουθεί την τάση της μπιστρονομίας, όπως πολλά μέρη στο Παρίσι, όπου διάσημοι σεφ σερβίρουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας σε πολύ λογικές τιμές.

 

GIGIFIOGGOS: TO WINE BAR ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΜΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

 

Ο Gigifioggos είναι το νέο wine bar του Περιστερίου, που ακολουθεί την τάση της μπιστρονομίας, όπως πολλά μέρη στο Παρίσι, όπου διάσημοι σεφ σερβίρουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας σε πολύ λογικές τιμές.

Από αυτά τα μαγαζιά άντλησε έμπνευση και ο Τάκης Ζαχαρόπουλος, που έχει και την «Δάφνη» -επίσης στο Περιστέρι- και δημιούργησε τον «Gigifioggo». Το ιδιαίτερο όνομά του το οφείλει στην αγάπη του ιδιοκτήτη για όσους προσέχουν την εμφάνιση τους -άλλωστε κι ο ίδιος δηλώνει “τζιτζιφιόγκος”, ενώ, λατρεύει το στυλ του Κωνσταντίνου Τζούμα.

Gigifioggos: Το wine bar των δυτικών προαστίων με ατμόσφαιρα μεσοπολέμου

«Το focus μας είναι το κρασί και το φαγητό. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα κλασικό γαλλικό καφέ με ατμόσφαιρα μεσοπόλεμου. Κι αυτή η λογική υπάρχει στη διακόσμηση του χώρου που έχουμε επιμεληθεί μαζί τη ζωγράφο Έλενα Καραγιάννη» εξηγεί ο Τάκης. Εκείνη, μάλιστα, έχει φτιάξει τις ζωγραφιές που δείτε στους μεγάλους καθρέφτες, οι οποίοι φωτίζονται από vintage πολυελαίους του 19ου αιώνα που ανακάλυψαν σε ένα παλαιοπωλείο στο Χαλάνδρι.

Τα υπόλοιπα έπιπλα ακολουθούν μια ρετρό γραμμή, ενώ, ενδιαφέρον έχει και το οίκημα, μια από τις πιο παλιές μονοκατοικίες της περιοχής, που χτίστηκε πιθανότητα μετά τον πόλεμο.

Την ευθύνη του καταλόγου, που αλλάζει ανά τακτά διάστηματα μιας κι ακολουθεί την εποχικότητα έχει η καλή μαγείρισσα Αριστέα Βλάχου- η ίδια έχει την επιμέλεια και της «Δάφνης»- ενώ η δημιουργική της ομάδα φροντίζει να εκτελεί με φαντασία τις συνταγές της.

Η μέρα ξεκινά με σπιτικά γλυκά, όπως cheesecake σοκολάτας ή φράουλας, άλλα και μπανόφι, διάφορες παρασκευές με βιολογικά αυγά και κρουασάν μέχρι pancakes και γαλλικές μπαγκέτες, που μπορείτε να συνοδεύσετε με έναν καφέ ή έναν φυσικό χυμό. Όλα τα ροφήματα σερβίρονται με μελομακάρονα που φτιάχνει η Μαρία, βοηθός εδώ και χρόνια της Αριστέας.

 

Τα πιάτα ακολουθούν τη λογική ενός μπιστρό, με έντονες γαλλικές και μεσογειακές επιρροές. Δοκιμάστε περιποιημένες σαλάτες, μπρουσκέτες, πιτάκια σε τραγανό φύλλο και ρολάκια προσούτο με ρόκα, παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα μέχρι picanha Black Angus, ταλιάτα με flakes παρμεζάνας και γαρίδες σε κρούστα μυρωδικών.

Gigifioggos: Το wine bar των δυτικών προαστίων με ατμόσφαιρα μεσοπολέμου

Εκτός από το κρασί και το φαγητό, βασικός πυλώνας του μαγαζιού είναι και η μουσική. Διαφορετικοί Dj’s καθημερινά επιλέγουν ρομαντικά κομμάτια, ξένα κι ελληνικά, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό, που ήδη έχει ενθουσιάσει τους θαμώνες.

Η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει περί τις εξήντα ετικέτες, από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ σύντομα ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί.

Μάλιστα, κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιούνται και βραδιές γευσιγνωσίας σε συνεργασία με επιλεγμένα κτήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here