Το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Αγίας Ειρήνης επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore, με fusion multiethnic μενού.

 

“OMNIVORE”: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

Το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Αγίας Ειρήνης επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore, με fusion multiethnic μενού.

Το Omnivore άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890. Στον χώρο όπου υπήρχε το Osterman, η minimal αισθητική συνυπάρχει με την κλασική κομψότητα σε έναν άκρως φιλόξενο και οικείο χώρο, με πολλά από τα στοιχεία του να υπενθυμίζουν την ιστορία του κτίσματος όπως το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, το εντυπωσιακό δάπεδο και το ιδιαίτερο ταβάνι. Το ίδιο κτίριο στεγάζει μάλιστα και το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Athens 1890, καθώς και ένα εντυπωσιακό spa στο ισόγειο.

"Omnivore": Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης τρώμε τα πάντα

Omnivore, σημαίνει «παμφάγος» και αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα για το section του φαγητού, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που είναι το brunch, το dinner και το bar. Την κουζίνα διευθύνει ο Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί όλα τα μενού του Omnivore, με τις γευστικές του κατευθύνσεις να χαρακτηρίζονται fusion multiethnic αλλά με αρκετά πατήματα στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

Η κρέμα κανέλας, το crème brûlée ρυζόγαλο, ο καγιανάς, το Greek croque madame και ο τραχανάς είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού του πρωινού και του brunch, ενώ επιλογές όπως το mini fondue με brie, πούδρα μυρωδικών και sticks ψωμιού, το vegetarian satay και το mini σουβλάκι με τορτίγια σε εκείνο του finger food.

Στην κάρτα του dining, η οποία καλύπτει και το lunch και το dinner, το ceviche με τριλογία ψαριών, γαλάκτωμα λεμονιού και norimayo, το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο, άνηθο και «χαβιάρι» λεμονιού και το αντίστοιχο με μοσχάρι, με μαρινάτο κρόκο και marsala vealjus, αποτελούν τις must taste επιλογές.

Επιπλέον, η σαλάτα με τραγανή πάπια, η vegetarian bolognese, η paella σε στυλ τραχανά και το ριζότο με άρωμα γεμιστά έχουν ήδη αναδειχθεί σε αγαπημένα πιάτα που μπορούν να προηγηθούν της μπουγιαμπέσας με γιουβαρλάκια σφυρίδας ή τυο Chuck Flap steak και του ribeye.

Την λίστα των cocktail υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κώτσος, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να πλαισιώσουν ιδανικά το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα και τα πιάτα του Omnivore. Εκτός από τα signature και τα κλασικά cocktails, υπάρχει μία πάρα πολύ καλά ενημερωμένη κάβα και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, τόσο από τον ελληνικό όσο και τον διεθνή αμπελώνα.

 

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here