Το “Bueno Eatery Cafe” στο Μενίδι είναι συνώνυμο της ποιότητας, της φροντίδας και της άψογης εξυπηρέτησης και μπορεί εύκολα να κοντράρει ακόμη και μαγαζιά του εξωτερικού.

 

ΤΟ “BUENO” ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

Σημαίνει «καλό» στα ισπανικά, αλλά πέραν αυτού είναι πρωτοπόρο, είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου, είναι διαρκώς εξελισσόμενο, οικονομικό αλλά και άκρως ποιοτικό σε όλη τη γκάμα των προτάσεων του. Είναι το Bueno στο Μενίδι, και αποδεικνύει ότι ακόμα και σε μια outsider γειτονιά, ένα σωστό προϊόν μπορεί να κοντράρει επί ίσοις όροις ακόμα και μαγαζιά του εξωτερικού.

Άνοιξε το 2011 από ανθρώπους προερχόμενους από την εστίαση, οι οποίοι χρησιμοποίησαν όλη τους την εμπειρία και τη γνώση πάνω στο αντικείμενο, αλλά παράλληλα – όντας δημιουργικά ανήσυχοι και τελειομανείς – πήγανε τον κατάλογο αλλά και τον χώρο «ένα βήμα παραπέρα».

Το "Bueno" στο Μενίδι κοντράρει ακόμη και μαγαζιά του εξωτερικού

Ταξίδεψαν μάλιστα μέχρι το εμβληματικό Au P’tit Grec στο Παρίσι – κατά πολλούς την καλύτερη κρεπερί στην πόλη του φωτός – το οποίο λειτουργεί συγγενικό τους πρόσωπο για να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις εικόνες και το know-how τους. Έτσι, με το που άνοιξε, το Bueno δημιούργησε κυριολεκτικά τη δική του πιάτσα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή και στα τριγύρω στενάκια, κι έγινε η καθημερινή «συντεταγμένη» για καλοψημένο καφέ (κι όχι μόνο), κάθε μέρα όλη μέρα.

Για τη γειτονιά του Μενιδίου, είναι συνώνυμο της ποιότητας, της φροντίδας και της άψογης εξυπηρέτησης και όσον αφορά την «σβέλτη εστίαση», «παίζει» χωρίς αντίπαλο.

Το Bueno έχει τη ζεστασιά ενός στεκιού που σχεδόν σου γεννά την επιθυμία να βγάλεις τα παπούτσια σου, να καθίσεις οκλαδόν στις άνετες δερμάτινές του καρέκλες, να πάρεις στο χέρι σου ένα φλιτζάνι καφέ και να χάσεις την αίσθηση του χρόνου απολαμβάνοντας μια φρεσκοψημένη βάφλα. Κατάφυτο, με bamboo φωτιστικά και ανοιχτό παρασκευαστήριο, σε κάνει θεατή της μυσταγωγίας της κρέπας και ταυτόχρονα σου βάζει τα πιο γλυκά διλλήματα για το τι θα διαλέξεις.

Με αφετηρία έναν χυλό δικής τους συνταγής, που είναι ιδανικός τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκιές κρέπες (και που δεν αφήνει αυτή την αίσθηση «τσίχλας», αλλά είναι πλούσιος και τραγανός), εδώ θα βρεις μια πλειάδα προτάσεων για κάθε γούστο που φτιάχνονται με ανώτερης ποιότητας υλικά και πολύ… μεράκι. Από την απολαυστική Hot Dog, με λουκάνικο Φρανκφούρτης, τυρί, πατατάκια, κέτσαπ και μουστάρδα ή την απογειωτική Chicken Nuggets, με κοτομπουκιές, μπέικον, τυρί, πατάτες και golden bbq, μέχρι την «υπερπαραγωγή» Carbonara, με στήθος κοτόπουλο, μπέικον, τυρί, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, κρέμα γάλακτος, το Bueno έχει κάτι για όλους. Σαφώς, μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου custom κρέπα με τα υλικά που αγαπάς και προτιμάς.

Το ίδιο ισχύει και για τις γλυκές… αμαρτίες, με αγαπημένη μας την Maltesers με φυστικοβούτυρο, Μaltesers και φράουλες ή την «κόλαση» Ferrero με την ομώνυμη σοκολάτα, caprice και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (μια αποκάλυψη!)

Το "Bueno" στο Μενίδι κοντράρει ακόμη και μαγαζιά του εξωτερικού

Το Bueno όμως δεν σταματά εκεί. Για την ακρίβεια δεν έχουμε καν αρχίσει – στον κατάλογό του φιγουράρουν οι πιο λαχταριστές πίτσες, φρεσκοψημένες με μια ωραία τραγανή ζύμη και με premium παραλλαγές που θα σε καψουρέψουν. Δαγκώνοντας το σοβαρό ζυμάρι της πίτσας του και επιτρέποντας στον ουρανίσκο σου να σταθεί λίγο στην βαθιά νοστιμιά των κορυφαίων τυριών και αλλαντικών, μεταφέρεσαι από το Μενίδι, σε κάποιο καντούνι της Γαλλίας.

Το club sandwich εδώ είναι… σοβαρή υπόθεση και όχι μια απλή διεκπεραίωση – θα το βρεις με μπιφτέκι-τσένταρ, με γαλοπούλα-Milner, ακόμα και με ομελέτα και διπλό μπέϊκον, ενώ τα burger του «κοντράρουν» επί ίσοις όροις γνωστά μπεργκεράδικα της πόλης. Οι σαλάτες ψιλοκόβονται μπροστά σου, διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών, ενώ το πρωινό του με τα τηγανητά αυγά είναι το τέλειο ξεκίνημα της ημέρας σου μαζί με τις τέλειες μπαγκέτες και αραβικές πίτες του.

Το "Bueno" στο Μενίδι κοντράρει ακόμη και μαγαζιά του εξωτερικού

Τέλος, θα λατρέψεις τα βελούδινα κρουασάν του, τις σαγηνευτικές σφολιάτες, τα υπέροχα donuts, τα εξαιρετικά βαφλάκια και τα εντυπωσιακά pancakes, πλαισιωμένα από μια ποικιλία σε ροφήματα, αφεψήματα, σοκολάτες και ασφαλώς καφέδες από Νότια και κεντρική Αμερική καρβουντισμένους με την slow roasting μέθοδο, που προσδίδει αξεπέραστα αρώματα, πλούσια ανεπτυγμένη γεύση και ισορροπημένες οξύτητες.

Φεύγοντας, αυτό που μας αποτυπώθηκε ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ευγενική υποδοχή, η άψογη εξυπηρέτηση, το καλοσυνάτο αντίο. Και μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών που έχουν βαλθεί να ομορφύνουν λίγο παραπάνω την πόλη μας, σε πείσμα των καιρών και σε αντίσταση της γενικότερης μετριότητας που έχει γίνει το νέο καθεστώς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here