Ο Σπύρος Μπιμπίλας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk» και μίλησε για όλα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του θεάτρου.

 

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μεταξύ άλλων μίλησε για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τις καταγγελίες συναδέλφων του για κακοποίηση που έχουν βιώσει στον εργασιακό τους χώρο.

Σπύρος Μπιμπίλας για υπόθεση Λιγνάδη: «Έχω βάλει τα κλάματα για αυτό»

Μάλιστα ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στην υπόθεση του τέως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

«Και παλιότερα υπήρχαν καταγγελίες για εργασιακά προβλήματα και μια φορά είχε βρεθεί κάποιος που είχε χτυπήσει άνθρωπο και είχε φτάσει στα δικαστήρια. Καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις δεν υπήρχαν…

Ήταν ένα κακό σπυρί που έσπασε και βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση μάλλον γιατί βρισκόμαστε σε πλήρη αδράνεια δουλειάς… Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να αποκαλύψω λόγω της θέσης μου πράγματα για τις καταγγελίες…. Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκίνησε εκτός Σωματείου και είναι περίεργο που στο υπόμνημα που κατατέθηκε αναφέρεται στο Σωματείο».

 

«ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΜΕΤΡΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ»

 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας συμπλήρωσε:  «Αυτό δε θα μπορούσα να το πιστέψω. Έχω βάλει τα κλάματα για αυτό. Δε ξέρω αν άνθρωπος της Τέχνης σε άλλο κράτος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι τραγικό. Αυτές οι αναφορές στο Σωματείο στο υπόμνημά του είναι λάθος της υπερασπιστικής του γραμμής. Τον κύριο Λιγνάδη τον έχω συναντήσει πρώτη φορά πριν 40 χρόνια και από τότε μόνο σε κάποιες πρεμιέρες που χαιρετιόμασταν από μακριά…

Όταν δε βγήκε καλλιτεχνικός διευθυντής του έστειλα μήνυμα για συγχαρητήρια… Με παραξένεψε αυτό γιατί όταν έναν άνθρωπο τον έχεις συγχαρεί και σε έχει υποδεχτεί με εγκαρδιότητα ως πρόεδρο του Σωματείου πως τα λες αυτά, δε μπορώ να καταλάβω ποιος του τα έγραψε αυτά…

Δε με πείραξε το μέτριος ηθοποιός, δεν κρατάω καμία κακία, ποτέ δεν έχω κρατήσει κακία. Εκείνο το βράδυ παρόλο που μένω μόνος μου ένιωσα ότι με έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα και πραγματικά σκέφτηκα τον Δημήτρη που ήταν μόνος του σε ένα κελί. Λυπάμαι πραγματικά που έφτασε σε αυτό το σημείο και που ο ίδιος άφησε τον εαυτό του να φτάσει εκεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here