Ο Νίκος Λεκάκης έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες», υποδυόμενος με μεγάλη επιτυχία τον Άγγελο. Ωστόσο, οι θεατρόφιλοι μπορεί να τον γνωρίζουν ήδη από τις θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες έχει συμμετάσχει. Ας τον γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα.

 

ΝΙΚΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

 

Ο Νίκος Λεκάκης είναι ένας νέος ηθοποιός, τον οποίο οι περισσότεροι γνωρίσαμε φέτος, μέσα από τον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες». Εκεί ερμηνεύει τον Άγγελο Φαναριώτη, εγγονό του Νέστορα, ο οποίος είναι ο νέος χωροφύλακας στο Διαφάνι.

Όμως, εκτός από την τηλεόραση, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων: «Οπερέττα» (2017), «Hotel Éternité» (2020), «Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄» (2019), «MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι» (2018), «Απλή μετάβαση» (2019), «Βέρθερος» (2016), «Δαιμονισμένοι» (2019), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (2016).

Νίκος Λεκάκης: Ποιος είναι ο Άγγελος από τις "Αγριες Μέλισσες"

Ο Νίκος Λεκάκης αποφοίτησε από τη Θεατρική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2015. Η συμπρωταγωνίστριά του, Αλίκη Αλεξανδράκη, η “Δέσπω Προύσαλη” των Άγριων Μελισσών, υπήρξε καθηγήτριά του στη δραματική σχολή.

Σημειώνεται πως ενώ πρόκειται για ένα αρκετά φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο, οι λάτρεις του θεάτρου τον έχουν ήδη ξεχωρίσει καθώς τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: «Οπερέττα» (2017), «Απλή μετάβαση» (2019), «Hotel Éternité» (2020).

Επιπλέον, το 2015 συμμετείχε στο Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Off-Off Athens, με την ομάδα Sunny-t, στη θεατρική παράσταση «Κυριακή κοντή γιορτή»

Όπως λέει ο ίδιος, η κινητήρια δύναμή του είναι η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι άνθρωποι που αγαπάει και τον αγαπούν, οι συνεργάτες με τους όποιους αξίζει να μιλάει και αυτοί που δε μιλάει πια, αλλά αξίζουν να τους θυμάται Αυτό που τον κάνει να θέλει να δημιουργεί κάθε μέρα είναι ο χρόνος, ο οποίος όπως λέει, “είναι ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε”.

Νίκος Λεκάκης: Ποιος είναι ο Άγγελος από τις "Αγριες Μέλισσες"

Αυτό που τον εξιτάρει περισσότερο στο θέατρο είναι η όρεξη και η ανάγκη των ανθρώπων να ανταλλάξουν ιδέες και να συνομιλήσουν, παίρνοντας θέση απέναντι σε θέματα συγκεκριμένης σημασίας για την εποχή τους. Επίσης σε συνέντευξή του έχει παραδεχτεί πως έχει τύχει να δει παράσταση στην Επίδαυρο και να νιώσει κλειστοφοβία και παράσταση σε υπόγειο και να νιώσει πως βρίσκεται κάπου ανάμεσα στ’ άστρα.

Ο Νίκος Λεκάκης πιστεύει ότι η νέα γενιά ηθοποιών έρχεται στο προσκήνιο πολλά υποσχόμενη, με όνειρα και πάθος, έτοιμη να αλλάξει τα πράγματα.

Τέλος, ο ηθοποιός που έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, φέτος πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία μικρού μήκους του Θανάση Τσιμπίνη, «Escaping the fragile planet».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here