Η Μαρία Φιλίππου πήρε θέση για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του θεάματος και, μάλιστα, καταλόγισε και στον εαυτό της ευθύνες καθώς ήξερε για την περίπτωση της Τζένης Μπότση και ενώ είχε παρευρεθεί στην ίδια παρέα με τον Κώστα Σπυρόπουλο δεν του είχε ποτέ αναφέρει το γεγονός.

 

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

Στην μακροσκελή της ανάρτηση αναφέρει ακόμα πως προέτρεψε τον ηθοποιό που έκανε την τελευταία καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη να βγει και να μιλήσει. Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Φιλίππου.

Μαρία Φιλίππου: «Γνώριζα για την Μπότση - Δεν είχα ρωτήσει ποτέ τον Σπυρόπουλο

«Αισθάνομαι θλίψη αλλά δεν μπορώ να στεναχωρηθώ, νιώθω θυμό και προτιμώ να τα βάλω με τον εαυτό μου. ‘Ήξερα για την Τζένη, εδώ και 20 χρόνια, συνάντησα τον Κώστα φάγαμε, ήπιαμε και γελάσαμε αλλά δεν έκανα ούτε το πιο απλό, να ρωτήσω, τι είναι αυτά που λέει για σένα η Τζένη ρε;

Ήξερα και για τον τελευταίο ξυλοδαρμό που ανακοινώθηκε. Μου το εκμυστηρεύτηκε αυτό το καλότατο πλάσμα που τις έτρωγε κάθε βράδυ. (και εγώ δίνω χαστούκια στην τηλεόραση γιατί εκεί δεν υπάρχει σύμβαση μα ζητώ να περαστούν πολλές φορές τα λόγια για να πάει μια κι έξω, ζητώ συγνώμη απ’ τον συνάδελφο και τον κυνηγάω να δω αν τον πόνεσα) ΕΕΕ όχι κι έτσι

. Δυσκολεύτηκα, ομολογώ να το πιστέψω αλλά τον προέτρεψα, αν ίσχυε, να του κάνει καταγγελία. Κάποιος, που γενικότερα εμπιστεύομαι, πολύ πρόσφατα, πριν ξεσπάσει η “καταιγίδα”, με αποκάλεσε αφελή και θεώρησα ότι με υποτίμησε και στεναχωρήθηκα είχε δίκιο αλλά κακώς στεναχωρήθηκα καλύτερα αφελής. Δεν έφτανε το μυαλό μου,όχι.

Η βία καταδικάζεται σε κάθε της μορφή. Μη γίνουν τα δεδομένα ζητούμενα. Στο δικό μας επάγγελμα υπάρχει ο πρώτος υπάρχει και ο τελευταίος. Η δουλειά θέλει αρχηγό, αυτός που θ αγκαλιάσει το θίασο του, που θα βάλει τη φωνή, που θα κάνει παρατηρήσεις που μπορεί να υπερβεί τα όρια, χωρίς να περάσει όμως την κόκκινη γραμμή.. Έτσι μάθαμε εμείς. Ταπεινά, με συνέπεια να δουλεύουμε. Κι αυτοί είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί. Πολύ περισσότεροι απ’ τους άλλους, που πόσοι είναι το 5%; Ε αυτοί δεν εκπροσωπούν το θέατρο.

Σκέφτομαι τα παιδιά που φέτος θέλουν να μπουν σε μια δραματική σχολή. Ακόμη κι έτσι, κάτω από αυτές τις συνθήκες αποδεικνύεται ότι ο χώρος μας είναι ο πιο καθαρός. Νόμος απαράβατος των θεατρίνων είναι πως όλα κάποια στιγμή βγαίνουν στο φως και οι παλιοί αυτό το ξέρουν καλά. Ας το μάθουν κι άλλοι κλάδοι που τώρα μας κρίνουν.

Το θέατρο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο γιατί σε αναγκάζει να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Τους “άλλους” θα τους αναλάβει η δικαιοσύνη και οι ένοχοι θα πληρώσουν. Οι πολλοί ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων υπερασπιζόμενοι το επάγγελμά μας και τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Υ.Γ. Τον κύριο Μπιμπίλα δεν τον εκτιμώ τώρα μόνο, εδώ και πολλά χρόνια απέδειξε με τις πράξεις του πως είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και ο θεός να του δώσει δύναμη να παραμείνει σ αυτό το πόστο για το καλό όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here