Στη σκηνή του «Θεάτρου» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης θα πρωταγωνιστήσει στην επίκαιρη και αριστουργηματική  «Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου.

 

 

H «ΠΑΝΟΥΚΛΑ« ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Με τη συγκυρία των κλειστών θεάτρων, η «Πανούκλα» αποφάσισε να ξεκινήσει το επικοινωνιακό της ταξίδι online. Δημιούργησε τη δικής της ηλεκτρονική στέγη www.panoukla.gr, μια νέα ιστοσελίδα μέσα στην οποία, ο αναγνώστης μπορεί να βρει ιστορικές πληροφορίες για το σημαντικό έργο του Καμύ, απόψεις και προβληματισμούς για τη σύγχρονη πραγματικότητα με αφορμή την πανδημία και τον φασισμό που παραμονεύει, αλλά και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την παράσταση που δυναμικά θα εξελίσσεται μέσα στην ηλεκτρονική της κατοικία, μέχρι να φτάσει στη θεατρική της σκηνή.

Σκηνή «Θεάτρου»: Η αριστουργηματική «Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ έρχεται online

Η παράσταση στηρίζεται στη θεατρική διασκευή του σκηνοθέτη και συγγραφέα Neil Bartlett που ανέβηκε στο Λονδίνο το 2017. Πρόκειται για μια πολύ σύγχρονη, λιτή και δυναμική θεατρική προσέγγιση του αριστουργηματικού μυθιστορήματος το οποίο εκτός από διαχρονικό είναι και τελείως επίκαιρο. Η συνεχής κι απροσδόκητη επαφή του κειμένου και οι αφηγηματικές του συμπτώσεις με την εμπειρία της πανδημίας του 2020 αλλά και την παγκόσμια συζήτηση για τις ατομικές ελευθερίες, την κοινωνία των πολιτών, την αλληλεγγύη, τα σύννεφα του φασισμού και του ρατσισμού, δεν παύουν να συγκινούν και να κινητοποιούν τον θεατή της παράστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here