Όταν το 2003 κυκλοφόρησε  το single «Mr. Brightside» από το αμερικανικό ροκ συγκρότημα The Killers, ίσως ακόμη και οι ίδιοι οι συντελεστές δεν φαντάζονταν το μέγεθος της επιτυχίας του τραγουδιού.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ CHART ΜΕ ΤΟ MR BRIGHTSIDE

Το τραγούδι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή της μπάντας και που το κοινό συνεχίζει να τραγουδά με πάθος στις συναυλίες, 18 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

«Mr. Brightside»: Νέο ρεκόρ στο βρετανικό chart από το συγκρότημα The Killers

Τώρα το συγκρότημα έκανε νέο ρεκόρ στο βρετανικό chart με τα καλύτερα singles, καθώς το «Mr. Brightside» ξεπέρασε τις 260 μη διαδοχικές εβδομάδες – ή 5 ολόκληρα χρόνια συνολικά – στη λίστα με τα 100 κορυφαία τραγούδια. Την είδηση επιβεβαίωσε η Επίσημη Εταιρεία Τσαρτ (The Official Charts Company), την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο NME, το κομμάτι αρχικά βρισκόταν για τέσσερις εβδομάδες στη λίστα των top 100 μετά την επανακυκλοφορία του το 2004. Όμως από τότε έχει επανενταχθεί στις μουσικές λίστες του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολλές περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το «Mr. Brightside» έχει μεταδοθεί πάνω από 281 εκατομμύρια φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας το πιο μεταδιδόμενο τραγούδι οποιουδήποτε άλλου που κυκλοφόρησε πριν το 2010. Τον τελευταίο χρόνο μόνο, έχει μεταδοθεί 65,2 εκατομμύρια φορές στη χώρα – 1,2 εκατομμύρια αναπαραγωγές την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής στο ρεκόρ που έκανε το τραγούδι των The Killers, είναι το single «Chasing Cars» του συγκροτήματος Snow Patrol από τη Βόρεια Ιρλανδία με 166 μη διαδοχικές εβδομάδες ως ένα από τα κορυφαία singles στο βρετανικό top 100. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ο τραγουδιστής Μπράντον Φλάουερς και τα υπόλοιπα μέλη των The Killers βρίσκονται στην 78η θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here