Η ταινία «Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου» (The Midnight Sky), του George Clooney έρχεται στις 10 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και από 23 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη στο Netflix.

 

“Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ”, ΤΟΥ GEORGE CLOONEY

 

Σε αυτήν τη μετα-αποκαλυπτική ιστορία, ο Όγκουστιν (Τζορτζ Κλούνεϊ), ένας επιστήμονας που έχει παραμείνει μόνος στην Αρκτική, αγωνίζεται να αποτρέψει την επιστροφή της Σάλι (Φελίσιτι Τζόουνς) και άλλων αστροναυτών πίσω σε μια μυστηριώδη παγκόσμια καταστροφή στη Γη.

Ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί τη διασκευή του αναγνωρισμένου μυθιστορήματος “Good Morning, Midnight” της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Ογέλοουο, Κάιλ Τσάντλερ, Ντεμιάν Μπιτσίρ και Τίφανι Μπουν.

"Ο Ουρανός του Μεσονυκτίου", του George Clooney

Χωρίς τη δική του σεναριακή συνεισφορά αυτή τη φορά, μεταφέρει στην οθόνη δια χειρός Μαρκ Σμιθ («Η Επιστροφή», «Overlord») το περιορισμένων δυνατοτήτων πρώτο μυθιστόρημα της Λίλι Μπρουκς – Ντάλτον «Good morning, midnight», αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Όγκουστιν Λόφτχαουζ. Ενός επιστήμονα που αφιέρωσε την καριέρα του στην αναζήτηση κατοικήσιμων πλανητών για το ανθρώπινο είδος, ώστε εκείνο να μπορέσει να ξεφύγει κάποια στιγμή από τα γήινα δεσμά.

Και να που τώρα, τριάντα χρόνια μετά το χωρισμό του από την Τζιν, τη μόνη γυναίκα που αγάπησε, βλέπει κάθε ζωή στον πλανήτη του να αφανίζεται από μια μυστηριώδη ακτινοβολία. Άρρωστος από καρκίνο, αποφασίζει να μείνει μόνος σε ένα απομονωμένο εργαστήριο στο Βόρειο Πόλο, επιχειρώντας να επικοινωνήσει με διαστημικές αποστολές που επιστρέφουν στη Γη για να τις προειδοποιήσει.

Διαπιστώνει πως μόνο εκείνη του Aether, η οποία γυρίζει πίσω από ένα κατοικήσιμο δορυφόρο του Δία, είναι προσβάσιμη, αλλά για να συνεννοηθεί μαζί της πρέπει να βρει μια δυνατότερη κεραία. Κι ενώ το πλήρωμα του διαστημοπλοίου προσπαθεί να καταλάβει γιατί δεν μπορεί να μιλήσει με κάποιον στη Γη, ο Όγκουστιν ξεκινά μαζί με ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο δεν μιλάει και ως δια μαγείας βρέθηκε στο εργαστήριο, να διασχίσουν τους πάγους και να φτάσουν σ’ ένα γειτονικό πειραματικό σταθμό με δυνατότερη αντένα.

Ένας άνθρωπος και ένας πλανήτης που πεθαίνουν από τη μια, μια ολιγομελής ομάδα και ένα μακρινό αστέρι που συντηρούν την ελπίδα (η αστροναύτης Σάλι είναι έγκυος) από την άλλη. Μια σκληρή δοκιμασία και για τους «δυο» – η πορεία μέσα στα χιόνια, η βροχή μετεωριτών που πλήττει το Aether. Μια σκληρή απόφαση σε σχέση με το μέλλον του την οποία αναγκάζεται να πάρει ο καθένας ξεχωριστά απ’ όλους τους ήρωες της ταινίας κι ένας απολογισμός ζωής για τον Όγκαστιν, ο οποίος στοχάζεται πάνω στις επώδυνες προτεραιότητές του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here