Πρεμιέρα για τη Μαριάννα Τουμασάτου και την εκπομπή  «φωτογραφία της ζωής μου» το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαρτίου, στις 21:00. Η Μαριάννα βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» και μίλησε για όλα.

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Μέσα από τυπωμένες αναμνήσεις, μέσα από φωτογραφίες, το «πριν» έρχεται στο «τώρα» αιχμαλωτίζοντας συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, νοσταλγίας, παραδοχής. Με αφορμή την πρεμιέρα της εκπομπής της, η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε στο πλατό του Πρωινού την Πέμπτη και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες για τον χώρο του θεάτρου.

Θα έπρεπε να τους κοιτάξει γιατρός.

«Νομίζω πως θα έχουμε καλές εξελίξεις. Όχι μόνο στον δικό μας χώρο. Σιγά-σιγά θα καθαρίσουν. Για αυτό έχουμε πει ότι είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σαν άνθρωποι. Μόνος του ο καθένας δε μπορεί να κάνει τίποτα. Αν χρειαστείς κάτι ένα χέρι πρέπει να σε πιάσει. Ένας άνθρωπος.

Νομίζω πως ο καθένας εξ΄αυτών είχε από μόνος του μια αυτοκρατορική παράκρουση, η οποία απλώς βρήκε δρόμο για να υπάρξει. Αισθανόντουσαν όλοι αυτοί πάρα πολύ σπουδαίοι. Για αυτό και είχαν ένα θράσος απίστευτο. Δηλαδή αυτά που έχουν πει σημαίνει πως ήταν άνθρωποι που θεωρούσαν πως δεν αξίζει άλλος εκτός από αυτούς.

Είναι άνθρωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα. Ούτε καν ψυχολόγος. Γιατί αν ένας άνθρωπος θεωρεί πως δικαιούται να κάνει αυτά σε έναν άλλον άνθρωπο θέλει γιατρό. Δεν έγινε κάτι μπροστά μου. Αλλά και μπροστά μου να γίνονταν, αν ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να επικοινωνήσει κάτι; Πως θα βγω εγώ να τον αναγκάσω να το ξαναζήσει; Είναι φορές που δεν μπορείς να το κάνεις.

Το θέατρο δε μπορεί να προσβληθεί από κανέναν. Δεν μπορείς να περιθωριοποιήσεις κανένα που είναι μέσα στο σύστημα. Εσείς πως δεν έχετε περιθωριοποιήσει τους ανθρώπους στον δικό σας χώρο; Αν πας σε μια πρεμιέρα και έρθει ο φωτογράφος, πώς θα αποφύγεις τη φωτογραφία; Αν έχεις ανάγκη τη δουλειά θα συνεργαστείς με ανθρώπους που δε θες. Έτυχε να μη μου τύχει και δε ξέρω πως θα αντιδρούσα. Εδώ πέρα παγώνουν αστυνομικοί που τους σημαδεύουν με όπλο

Δε με αφορά η συγγνώμη κατόπιν εορτής. Θα μου έλεγε κάτι η συγγνώμη αν το είχε κάνει πριν. Δεν αλλάζουν επειδή το νιώθουν. Αναγκάστηκαν όσοι το έκαναν και θα αναγκαστούν όσοι το κάνουν να δείξουν μια καλύτερη συμπεριφορά. Όχι επειδή το νιώθουν. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκοπούν από τον χώρο. Γιατί είναι κατ’ επανάληψη, επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών. Δεν έτυχε μια κακιά στιγμή. Πρέπει να τελειώσουν οι κλίκες.

Το αυστηρό δε χρειάζεται να είναι τιμωρητικό. Υπάρχει και ο τρόπος της αγάπης. Η αγάπη είναι σημαντικό πράγμα και το όριο είναι απαραίτητο. Τα όρια είναι απαραίτητα για όλους, όχι μόνο για τον υφιστάμενο» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Τουμασάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here